Prova vår e-Learning helt gratis.
Innehåller ett axplock ur Excel Grund och PowerPoint, totalt 2,5 timmars speltid.
Videofilmer, digital kurslitteratur, nedladdningsbara filer och frågetester ingår även i Gratiskursen.
Kontakta oss så hjälper vi er!
020-660660 / kundservice@alphacompetence.com

Excel Grund

En mycket omfattande Grundkurs där du har tillgång till massor av kursavsnitt innehållande videofilmer (+10 timmars speltid) och textdokumentation. Ta del av nedladdningsbara filer och övningar, kunskapstester och kursintyg. Lär dig arbeta självständigt i Excel på ett strukturerat sätt. Oavsett om du är nybörjare eller har arbetat i Excel tidigare kommer du att ha mycket nytta av vår grundkurs i Excel. Självklart får du en rejäl genomgång av programfönster, menyflikar, kopiering, inklistring, förflyttningar och markeringar. I kursen lär du dig hantera olika slags diagram och skapa överskådliga kalkyler med formler och funktioner. Vidare kommer du att kunna hantera utskrifter och formatering på ett effektivt sätt, samt lära dig sortera och söka i listor och självklart hemligheterna bakom definierade tabeller. Efter kursavsnitten har du möjlighet att göra kunskapstester för att verifiera dina framsteg. När du är färdig med kursen erhåller du ett kursintyg från Infocell där det står att du genomgått kursen. Som e-Learningkund har du tillgång till vår support. Via vår livechat kan du chatta med oss direkt eller skicka ett meddelande. Vi supportar alla frågor som berör utbildningen och utbildningsmaterialet.

Excel PowerPivot

PowerPivot revolutionerar användningen av Excel. Flytta kraften av Business Intelligence från IT-avdelningen och sätt den direkt i händerna på dig som arbetar med rapport och analys i organisationen. Excelanvändarna har aldrig tidigare erbjudits sådana möjligheter – och dessutom helt gratis! Du lär dig importera data, koppla data och skapa rapporter och dashboard, DAX-funktioner och mycket mer. Kraftigare verktyg få du leta efter, fler och kraftfulla möjligheter som kompletterar pivottabell-funktionen i Excel.

Excel Fördjupning

Denna kurs ger dig många verktyg att förbättra och förenkla din vardag i Excel samtidigt som du får lära dig smarta tips och tricks som snabbar upp och gör dig till en säkrare Excelanvändare. Bland innehållet finns många diagramavsnitt, massor av användbara Excelfunktioner, villkorsstyrd formatering, dataanalysavsnitt, makron, mallar och skydd samt miniatyrdiagram. Med över 10 timmars effektiv speltid samt omfattande textavsnitt, kunskapstester och nedladdningsbara Excelfiler slår denna kurs konkurrenterna med hästlängder.

Excel Fördjupning

Denna kurs ger dig många verktyg att förbättra och förenkla din vardag i Excel samtidigt som du får lära dig smarta tips och tricks som snabbar upp och gör dig till en säkrare Excelanvändare. Bland innehållet finns många diagramavsnitt, massor av användbara Excelfunktioner, villkorsstyrd formatering, dataanalysavsnitt, makron, mallar och skydd samt miniatyrdiagram. Med över 10 timmars effektiv speltid samt omfattande textavsnitt, kunskapstester och nedladdningsbara Excelfiler slår denna kurs konkurrenterna med hästlängder.

Excel Avancerad

Det här är kursen för dig som redan arbetar mycket med formler och funktioner i Excel och som vill ta ytterligare ett kliv framåt. Du lär dig många nyttiga funktioner med många möjligheter. Du lär dig också att göra konsekvensanalyser och matrisformler. I kursen Excel Avancerad lär du dig hur du flera leta upp funktioner som INDEX, PASSA, VÄLJ, INDIREKT, FÖRSKJUTNING och avancerad användning av LETARAD. Smarta textfunktioner som SÖK, HITTA, BYT.UT, ERSÄTT och LÄNGD, datumfunktioner som SLUTMÅNAD, EDATUM, DATUM och DATEDIF gås igenom grundligt. Verktygen för konsekvensanalys; Målsökning, Scenariohanteraren och Problemlösaren ingår också.

Excel Pivottabeller

Detta är en riktig crash-course i pivottabeller! Med över 30 kursavsnitt innehållande 5 timmars effektiv speltid plus text- och bildbeskrivningar lär du dig allt från grunder till riktigt avancerade tillämpningar. Pivottabeller är det mest kraftfulla verktyget i Excel. Fler och fler lär sig fördelarna med att använda dem. Oavsett om du arbetar inom ekonomi, försäljning, ledning eller administration ger denna kunskap dig en kraftig fördel när det gäller att granska och sammanfatta data. Snart är det lika självklart att hantera pivottabeller som att använda autofilter eller diagram. Pilottabeller och upphovsmannen. Pito Salas anses av många att vara urfadern till pivottabellen. Under tiden han arbetade hos Lotus Advanced Technology group 1986 uppfann han ”kalkylbladskonceptet” som sedan släpptes av Lotus 1989, det hette då Lotus improv. Salas jobbar nu som professor i praktisk dator vetenskap på Brandeis universitet. Microsoft’s version kom 1993, tidigt 1994 kom Microsoft Excel med en ny funktionalitet som hette ”PivotTable”.

PowerPoint

En omfattande kurs PowerPoint för att skapa och hantera presentationer på ett professionellt och effektivt sätt. Lär dig använda de inbyggda verktygen för att skapa en intressantare och mer levande presentation. Med den kurs i PowerPoint ökar du dina möjligheter att imponera och fängsla dina lyssnare. Du lär dig allt från grundläggande kunskaper till avancerad användning med animeringar, diagram och bilder/video. Med 22 kursavsnitt och ett par timmars speltid blir du företagets presentationskung. PP är i det närmaste dominerande när det gäller presentationer för företag. Programmet byggdes av företaget Forethought i USA 1984. Microsoft upptäckte programmet och köpte upp företaget 1987.

Word

Denna kurs innehåller både grundläggande och fördjupade kunskaper i Word. Du lär dig bland annat grundinställningar, programfönster och menyer, effektiv markering och redigering, listhantering, sidhuvud och sidfot, bildhantering, arbeta smartare med stycken, tabbar, indrag och spalter. Självklart finns avsnitt för utskrift, stavning och teman. Avsnitt där du lär dig koppla dokument till t.ex. Excelfiler, skyddar dina dokument, använder länkar, skapar innehållsförteckning och använder Words inbyggda figurer finns också med. Ett par timmars effektiv speltid fördelat på över 30 kursavsnitt ger dig en gedigen kunskap. Den här ordbehandlaren dök upp på marknaden redan 1983, fast under ett annat namn – Multi-tool- Word för Xenix systems. Till skillnad från många andra program av microsoft var detta gjort att användas med en mus. För Mac kom det första gången 1997.

Outlook

En kurs som ger dig verktygen för att använda Outlook för att kommunicera och planera på ett effektivt sätt. Kursen ger dig många smarta tips på hur din vardag med Outlook kan förenklas och effektiviseras. Du lär dig bland annat hantera meddelanden, signaturer, frånvaromeddelande, kontakter och grupper, visitkort, kalenderhantering med möten, bokningar, kategorier, dela kalendrar, skapa uppgifter och dela ut dem och följ upp dem. Över två timmars effektiv speltid och över 20 kursavsnitt ger dig en smartare användning av programmet du använder många gånger varje dag. Programmet är ett ”PIM” (Personal information Manager) från microsoft vilken finns tillgänglig som en del av microsoft office. Outlook används i första hand till mail hantering men kan även hantera kalender, att göra, kontakt hantering, Anteckningar och så kallad journal (dagbok). Programmet kan både användas som ”stand-alone” och för att kopplas ihop med exchange. Historiskt dök det upp redan för MS-DOS en gång i tiden.

OneNote

OneNote är ett fantastiskt program med många möjligheter och som håller ordning och redan på dina anteckningar. Släng dina pappersanteckningar och sköt det via dator, mobil eller läsplatta och få åtkomst när som helst till ALLA dina anteckningar. OneNote är tätt sammanflätat med övriga Officeprogram som Excel, Word, PowerPoint och Outlook. Du kan enkelt bifoga eller skapa en Excelkalkyl i OneNote, länka till en webbsida, bifoga bilder och filmer, spela in ljud, klippa in skärmurklipp från nätet, skapa egna pennanteckningar och formatera text och bild snabbt och effektivt i OneNote. Denna kurs är heltäckande och behandlar det du behöver för att börja använda OneNote effektivt för dina framtida anteckningar. Din kursledare är Torsten Larsson. Torsten är en erfaren OneNote-utbildare, författare av kurslitteratur och en av våra skapare av e-Learning.

VBA och makron

Detta är en omfattande kurs i VBA för Excel där du lär dig skapa, redigera och utnyttja kraften i makron för effektivisering av ditt arbete i Excel. Även om du är en duktig Excelanvändare tar det stopp ibland. Med rätt användning av VBA kan du automatisera och effektivisera ditt arbete i Excel. Kanske behöver du formulera egna funktioner och procedurer, skapa formulär, koppla Excel mot databaser, integrera Excel med andra Office-produkter eller förenkla rapportarbetet med makron. Med Excelkurs VBA och makron får du en omfattande tvådagarskurs med en stabil grund att stå på. Notera att denna kurs i dagsläget inte innehåller (till skillnad från de flesta av våra e-kurser) kunskapstester och digital kurslitteratur.

Skype

Skype är ett mångsidigt program. Du kan använda det för att skicka Snabbmeddelande [IM=Instant Message] till andra. Du kan använda Skype för röstsamtal precis som IP-telefoni och även för videosamtal där du ser den du pratar med. Skype kan även användas för att skicka filer som ett FTP-program (File Transport Protocol). Det som många förknippar med Skype är att man kan ha distansmöten via programmet över internet. Men du kan även använda Skype som Twitter och dela ett digitalt rittavla – Whiteboard. Din kursledare är Anna-Karin Petrusson, som är en erfaren utbildare i Office-paketet, författare av kurslitteratur och en av våra skapare av e-Learning.

e-Learning GrönBild